Verzorgd wonen

Kwaliteit van leven staat bij Thoes in’t Groen centraal. Dit zorgt niet alleen voor een veilig gevoel bij de bewoners, maar ook bij de naaste familie.

Verzorgd wonen

Verzorgd wonen  |  Thoes in’t Groen beschikt over dertien ruime appartementen en twee studio’s. De levensloopbestendige service-appartementen en studio’s zijn voorzien van eigen voordeur en terras aangrenzend aan de woonkamer. Deze zijn allemaal gelegen op de begane grond en zijn rolstoelvriendelijk. De ruime appartementen zijn ook geschikt voor echtparen.

Verzorgd wonen bij Thoes

Wij vinden het belangrijk dat u zich snel thuis voelt in uw nieuwe appartement. U bepaalt zelf de inrichting en aankleding van uw appartement. U kunt u appartement of studio inrichten met uw eigen meubels waar u aan gehecht bent.

Bekijk de afbeeldingen hiernaast om een indruk te krijgen van onze appartementen.

Appartement XL

De XL appartementen zijn 59 m2 en voorzien van woonkamer met keukenblok, inloopkast, slaapkamer en badkamer met toilet. Aan de woonkamer grenst een privé-terras, bereikbaar via de eigen tuindeur met uitzicht op de moestuin en het bos.

Appartement L

De L appartementen zijn met een oppervlakte van 54 m2  ruim opgezet en eveneens als de XL-appartementen voorzien van alle gemakken inclusief privé-terras. Er zijn vijf appartementen met uitzicht op het bos en zes met uitzicht op het fraaie dorpsplein.

Studio

Beide studio’s hebben een oppervlakte van 33 m2 en zijn voorzien van een gecombineerde zit- slaapkamer, een keukenblok en een badkamer met toilet. Aan de woonkamer grenst een privé-terras, bereikbaar via een eigen tuindeur met uitzicht op het binnenplein.

Kosten

De kosten voor wonen en zorg zijn bij Thoes in’t Groen gescheiden.

Woonkosten | Wanneer u een service-appartement huurt, betaald u een vast bedrag per maand voor het wonen.  Deze woonkosten worden betaald vanuit eigen middelen zoals AOW en pensioen of eigen vermogen. De totale woonkosten zijn afhankelijk van de grootte van het appartement en variëren tussen de € 1.595,- en € 2195,- voor één persoon. De kosten voor wonen bestaan uit;

  • Huur
  • Maaltijdservice
  • Servicepakket

Zorgkosten | De zorgkosten worden betaald vanuit de Wet Langdurige Zorg, Ziektekostenverzekering of Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Voor de geïndiceerde Wlz-zorg betaalt u een eigen bijdrage aan het CAK. Deze valt bij Thoes in’t Groen onder de extramurale zorg (thuiszorg). Deze lage eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en vermogen. Per situatie kan dit nogal verschillen. Uw eigen bijdrage kunt u via www.hetcak.nl berekenen. Wij helpen u graag dit inzichtelijk te maken.

Woning

De huurprijs die u betaalt voor een service-appartement is onder andere afhankelijk van de grootte en de ligging. Daardoor kan het zijn dat de prijzen voor de verschillende woningen variëren.

Maaltijdservice

De warme maaltijden worden tussen de middag in onze keuken bereid met verse producten. Wij zorgen voor de ingredienten voor het ontbijt en de lunch. Er is altijd fruit, koffie, thee en sap aanwezig.

Servicepakket

Het servicepakket houdt o.a. in; TV-, telefoon- en internetaansluiting, nutsvoorzieningen, brandbeveiliging, gebruik gemeenschappelijke huiskamer, was- en drooggelegenheid.

Zorgbehoefte

Het volledige pakket aan zorg, van huishoudelijke hulp, begeleiding, verzorging en verpleging wordt specifiek op uw wensen afgestemd op basis van uw zorgplan. Deze zorg wordt uitgevoerd door een vast team van enthousiaste, ervaren en deskundige zorgverleners.

Vragen over het verblijf bij Thoes in't Groen? Neem vrijblijvend contact met ons op.